zaterdag 9 januari 2016

Tuur is geboren!

Hallo allemaal!

Afgelopen jaar werd Tuur geboren en werd ik gevraagd om er een kaartje voor te maken.
Omdat het een druk geboortekaartje was met allemaal kleine ruimtewezens en -schepen, vond ik dit wel een passend papiertje. Het was ook een heel vrolijk kaartje, dus heb ik dat er ook van gemaakt.


De romper-die is inmiddels een klassieker (kan niet meer zonder) van MFT, Papiertjes weet ik eigenlijk niet meer? Tekstje, schoenen-stempel en letterstempels zijn allemaal van Marianne Design. Het stukje lint is van SU, het knoopje van Anma Creatief, het touwtje komt van Bij Oma Dee en is zalig om mee te werken. Het strikje tenslotte komt uit mijn voorraad, het zou wel eens van de Hema ofzo kunnen zijn ;-) De enamel dots heb ik weer zelf gemaakt (valt niet op ;-))


Voor de mensen die graag zelf enamel dots willen maken: ik smelt strijkparels in mijn oven: 30-35 minuten op 165°. Je moet de pareltjes rechtop zetten op bakpapier en het dan voorzichtig in de oven schuiven. Voordat je een hele voorraad parels gaat inslaan: de ikea-parels, hama-beads en grote doos uit de Aldi werken niet. Ik gebruik kleine doosjes uit de Action en de zakjes met prachtige kleuren uit de Flying Tiger. Veel succes!

Evy

7 opmerkingen:

  1. Prachtig kaartje en wat een leuke tip! Dankjewel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk babykaartjes! Gaaf papier en de romper blijft leuk hé. Bij mij is hij nog geen klassieker omdat ik hem nog niet zo heel lang heb, maar dat gaat hij wel worden. ;-) Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. leuke kaart en dat papier heb ik ook nog ergens liggen voor jongenskaarten. En misschien toch eens wat strijkkralen meenemen van de action, het is een poging waard. Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De regel is eigenlijk: hoe goedkoper de kralen hoe beter ;-) Momenteel hebben ze de echt Ses-kralen in de action en daar lukt het niet mee. In zou ook niet meteen voor een grote pot gaan, anders heb je alleen maar kastvulling en plaats bij een scrapper is al zeldzaam ;-)

      Verwijderen
  4. Leuk kaartje en toffe tip .
    Ga ik eens proberen !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. at een gaaf kaartje! En bedankt voor de tip; maandag maar eens even langs de action :)

    BeantwoordenVerwijderen