vrijdag 13 mei 2016

DCL #254 Repeated Stamping

Hallo allemaal!

Vandaag wil ik heel graag nog snel meedoen met de challenge bij DCL. Daar moet je één of meerdere stempels minstens 3 keer gestempeld worden. Ik heb zo'n vaag voorgevoel dat mijn kaartje aan die eis voldoet ;-) 

Ik wou al heel erg lang een slider-card maken. En laat ik nu laatst die geweldige cactus-stempels gevonden hebben in de Action....


De keuze was dan ook snel gemaakt om daarmee 'snel' een kaartje te maken. Al ben ik 3 keer opnieuw begonnen... En ik zie nu nog foutjes van fout afstempelen, maar dan denk ik: je moet ook zien dat het een handgemaakte kaart is ;-) Ik heb allemaal stempeltjes van de Action gebruikt, in combinatie met papier en inkt van SU. De cirkels heb ik uitgesneden met nieuwe dies van MD, met een stikselrandje en de teksten zijn van Els Brigé. 


Voor jullie zeggen: die staat precies altijd op dezelfde plaats: Hij werkt perfect! En ik dnek dat er nog wel kaartjes op deze manier zullen volgen ;-) 

En nu ik toch jullie aandacht heb: ik heb laatst geprobeerd om eens de "waterverftechniek" uit te testen. Met dit als resultaat:


Wat doe ik fout? Ik heb het waterverfpapier van SU gebruikt. zo'n emboss-kussentje, clear poeder van SU en ook inkt van SU. Ik neem aan dat er met de stempels van Els niets mis is ;-)
En voordat ik begon heb ik het goed verhit en erop gelet dat het geëmbosste deel heel glad en glanzend was. Wie kan mij helpen ? Wat ging er mis?

Fijne dag vandaag!

Evy

14 opmerkingen:

  1. Hoi Evy,
    wat een leuk kaartje zeg ! Heel tof met die cactussen !
    Wat er misliep met je waterverf, dat weet ik niet hoor, ik heb het zelf nog niet geprobeerd !
    Groetjes
    Margo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een schattige cactus kaart heb je gemaakt Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een super leuke stempeltjes! Heb ze hier niet kunnen vinden bij de Action.... Je hebt er een prachtig kaartje mee gemaakt! Wat ging er mis.... Het zou met doorzichtig poeder ook moeten lukken neem ik aan, maar ik gebruik meestal wit poeder. Ik weet niet of dat het verschil maakt, maar het is bij mij altijd goed zichtbaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gaaf die cactuskaart! Bedankt voor het meedoen met de DCL.

    Wat er mis ging weet ik niet, maar was je papier goed droog na het waterverven?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Margot, ik heb geëmbosst voor het verven. En eerst even het papier een beetje nat gemaakt en dan wat druppels erop laten vallen...

      Verwijderen
  5. Super uitwerking van de repeated stamping opdracht! Bedankt voor het meedoen met DCL.
    Groetjes Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je cactuskaartje is tof!
    Misschien is het papier te poreus om op te embossen, misschien moet je gladder papier gebruiken. Blijven experimenteren!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gaaf die cactus stempels. Mooi kaartje hoor. Ik heb deze techniek ook nog nooit gedaan. maar....als ik goed kijk vraag ik me af of je in eerste instantie goed gestempeld hebt. Dat papier is natuurlijk met reliëf dus dan moet je eerst heel goed stempelen wil je een goede afdruk krijgen die zichtbaar is uiteindelijk.... zou dat kunnen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vond dat de stempelafdruk voldoende "glansde" voordat ik hem ging embossen. Maar ik zal het tegen donderdag nog eens uitproberen en je het resultaat laten zien ;-)

      Verwijderen
  8. Super leuke kaart ;)

    ik denk dat de stempel te 'fijn' is omdat het papier relief heeft .. Je water techniek is niks mis mee ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat gaaf met die cactussen! Beetje retro; helemaal leuk!
    Geen idee wat er mis ging met je tweede kaartje; inmiddels al wat tips en advies gehad van anderen?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je cactus kaart is echt super gaaf!

    Misschien nog wat youtube filmpjes kijken over watercolor techniek? Misschien zie je daar nog iets wat jij anders doet. Ik doe de inkt op een doorzichtige plastic sheet en dan spray ik dat een beetje nat. en dan druk ik het op mijn papier.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De cactussen zijn zo leuk!! Geweldig kaartje. En bij je waterverf poging denk ik echt dat de stempelafdruk niet goed is geweest. Het cardstock is niet helemaal glad. Ik gebruik Ranger watercolorpaper dat heeft nl. ook een hele mooie gladde kant voor het stempelen misschien is dat een tip om te proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Onwijs toffe kaart Evy, heel stoer met al die cactusjes! En tips voor marktjes, die zijn heel welkom! Dit wordt onze eerste keer. We hebben alle kaarten al gesorteerd op categorie :). We hebben (helaas) wel een kraampje buiten, dus nu maar hopen dat het droog blijft! Groetjes, Linda

    BeantwoordenVerwijderen