zondag 7 november 2010

Derwent colouring

Gisteren heb ik voor het eerst eens gekleurd met Derwent potloden. Dat vind ik eerlijk gezegd best moeilijk! Vooral de haren van mijn Magnolia zijn nog niet helemaal zoals ik het wil. En ik ben er ook achtergekomen dat in het setje dat ik heb gekocht (12 potloden) geen huidskleur zit, dus die zal ik toch eens moeten gaan kopen..... Als er iemand tips heeft voor de haren?

******

I've tried colouring with my Derwent pencils for the first time yesterday. I found i quite difficult to be honest! The hair of my magnolia-picture isn't yet the way i'd like it to be. And i've discovered that i don't have a pencil in a skin-tone, so i'll have to buy that .... Is there anybody with good ideas about the hair?

2 opmerkingen:

 1. Amai zeg. Ik vind het voor je eerste keer toch enorm geslaagd! Tips kan ik je niet geven, want zelf kleur ik het liefst met aquarelpotloden en mijn verfborsteltje. :)
  Je babykaarten vind ik stuk voor stuk prachtig. Ik ben dus ook maar meteen volger bij je geworden om jouw creaties in het oog te houden. Hihi..
  Leuk dat je ook uit Limburg komt!

  -xxx- Myriam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Evy, ben via het blog van Myriam hier tercht gekomen. Het inkleuren met de derwents is even oefenen. Haren kleur ik vaak in met 2 kleuren bruin, bovenaan en onderaan een randje ozetten en naar het midden uitdoezelen. Dan krijg je in het midden een lichtere rand.Ken je het magnolia tijdschrift? dat kun je ook goed gebruiken om te zien waar de schaduwen en zo zitten.
  Goed oefenen dan gaat het steeds beter.
  Wat leuk dat je ook in het onderwijs zit, ik ook.
  Ik ben ook je volger geworden hoor. Misschien wil je ook eens een kijkje bij mij nemen Veel succes met de derwents. Er is ook een derwent blog......

  Groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen