zaterdag 27 mei 2017

Kaartjes Gast Designer bij Els Brigé


Hallo allemaal! 

Vorige week mocht ik gast designer zijn bij Els Brigé. Ik kreeg van jullie leuke commentaren, waarvoor bedankt! Vandaag krijgen jullie op mijn blog ook nog eens de uitleg van de twee kaartjes die ik heb gemaakt.

Als eerste de shakerkaart. Als basis voor deze kaart heb ik een stuk designpapier met houtmotief (action) genomen van 27cm bij 13,5 cm. De achterzijde van dit papier is wit, dat is handig voor de binnenkant om een boodschap op te schrijven, op de kaartbasis stempelde ik "Wie heeft een superheld nodig als je een vader hebt?" uit de set Superpapa. Daarna heb ik een stuk designpapier gesneden van 13cm op 13 cm (opnieuw van de Action). Ik heb gekozen voor een papiertje dat lijkt op jeans omdat dat stoer overkomt. Uit dat blauwe papier heb ik een cirkel gesneden met mijn op één na grootste stans met stiksteekje. Ik had ook nog een witte rand rond mijn shakergedeelte nodig, dit heb ik gemaakt door de cirkelstans van daarnet te combineren met een maatje groter. Deze witte rand heb ik op het blauwe papier geplakt. Achter dit stukje papier plakt er een stukje mica. Ik heb het gesneden met de grootste cirkel van daarnet, maar knippen kan natuurlijk ook! Vervolgens stempelde ik in verschillende tinten blauw en beige de gezichten uit de set "Superpapa" en stanste ze uit met de bijbehorende dies.


De gestempelde hoofden gebruikte ik als "shakervulling" in combinatie met verschillende kleuren sequins en kleine pareltjes. Ik heb het shakergedeelte daarna bevestigd met een strook 3d-foam. Een tekstje kon natuurlijk ook niet ontbreken, ik gebruikte weer dezelfde stempelset en stempelde met donkerblauw. Om het helemaal af te maken heb ik nog een paar sequins geplakt op de kaart. Ok, ik heb me misschien een beetje laten gaan ;-), maar ik weet dat mannen shakerkaartjes heel interessant vinden omdat ze graag willen weten hoe het precies werkt. En daar is dit kaartje perfect voor!


mijn tweede kaart is er eentje waarbij je niet bang mag zijn om je vingers vuil te maken ;-) Ik heb als basis weer een velletje gekozen met een houtstructuur. Het papier dat daarop plakt heb ik bestempeld met de woorden "vader" en "papa" in verschillende tinten blauw en beige (lang leve de stempelhulp). Daarop komt een cirkel van vellum en een iets kleinere cirkel in wit cardstock. Op de witte cirkel heb ik de tekst "jij bent de stoerste" gestempeld en één van de gezichten uit dezelfde set, maar dan een beetje verhoogd. Op een restje blauw cardstock plakt ook verhoogd de tekst "Vandaag is jouw dag" die ik met wit embossingpoeder heb gestempeld, weer uit de set "superpapa". Als finishing touch nog een stukje zwarte glitter washitape, een blauwe fishtail en enkele stoere brads in de vorm van sterren (ook van bij de action ;-)).


Ik hoop dat jullie nu helemaal begrijpen hoe ik deze kaart heb gemaakt? 
Maak er een heerlijk zweterige dag van! (ideaal knutselweer om buiten om een parasol te zitten...)

groetjes,

Evy

5 opmerkingen:

 1. Twee heel gave en zeker stoere kaarten!! Allebei toppertjes. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooie kaartjes Evy...het was me buiten veel te warm vandaag ik heb de verkoeling toch maar binnen opgezocht!

  Groetjes Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk, nogmaals, vooral je shakercard!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Door je berichtje op mijn blog kom ik ook even bij jou spieken. Wat maak je leuke dingen! Ook deze mannenkaarten zijn super! En natuurlijkdenk ik aan de kinderen op school. Ik ben zelf ook juf! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een superleuke kaarten Evy, gaaf!! Groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen