vrijdag 9 januari 2015

25 jaar Mefil, de motorversie

Hallo allemaal!

Ja, daar ben ik weer! Ik had gepland om veel meer kaartjes te plaatsen, de afgelopen vakantie, maar daar heeft mijn laptop een stokje voor gestoken... 24 december: blauw scherm, en dat was alles wat ik te zien kreeg. Binnengebracht bij de hersteldienst, maar die hadden natuurlijk vakantie tot en met 2 januari. En als je alleen woont, heb je ook niet meteen een reserve-pc in de buurt. Ik mocht wel die van op school weer lenen, maar daar staan niet de juiste programma's op, hij is ontzettend traag en ik vond het ook gewoon niet kunnen dat ik me met privé-dingen daarop ging bezig houden.  Gelukkig kon ik mijn laptopje vandaag dan toch terug gaan halen! En ik dacht dan plaats ik meteen een kaartje! 


Zoals jullie wel weten mag ik regelmatig eens een kaartje maken voor collega's van mijn vader omdat ze op pensioen gaan of een jubileum vieren. Wel, dat heb ik nu ook weer mogen doen. Ik vraag ook altijd of hij iets persoonlijks over hen weet te vertellen en dat was deze keer dat beide heren graag met de motor gaan rijden.


Lang hoefde ik niet na te denken, want ik dacht meteen aan de 'motor-schildjes-stans' van Marianne Design. Probleem was dat ik die (nog) niet in mijn bezit had, maar dat was heel snel op te lossen ;-)


Het papier dat ik heb ik gebruikt, komt uit een geweldig leuk blokje dat ik afgelopen jaar bij de Wibra heb gevonden. Het houtmotief deed me wat aan een vloer denken, en met een stempel van de Hema heb ik er "bandensporen" op gemaakt. Ik vond ook dat daar wat olievlekken en spetters bij horen, dus dat heb ik gemaakt met wat zwarte inkt. Dan heb ik nog een ster uitgesneden en die heb ik geëmbost met een mal van MD. De cijfers komen van bij de Action en zijn gemaakt van hout, de letters heb ik gemaakt met een mal van MFT, verder nog wat zwarte dew-drops en mijn kaartjes waren klaar!
Ik ben heel tevreden over het resultaat, lekker ruig en ze zijn naar het schijnt ook in de smaak gevallen. Ik vind alleen één klein dingetje iets minder: als je vellum wil opplakken, dan blijf je dat altijd wat zien. Is er iemand die daar een goede oplossing voor heeft?

Groetjes, Evy

4 opmerkingen:

 1. Lekker stoer!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welkom terug. ;-) Stoere kaarten, leuk! Ik heb dat leuke houtpapier ook gekocht bij de Wibra, heerlijk leuk papier voor een prikkie. Het bevestigen van vellum is idd een dingetje, ik deed het voorheen met fotolijm in de hoop dat de doorzichtige lijm zou wegtrekken... maar helaas. Ik doe er nu vaak een heel dun stukje transparante dubbelzijdige plak onder wat ik ergens in een hoekje kan wegstoppen met iets er overheen ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke stoere kaartjes! Liefs Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk stoer Evy, ik hou wel van stoere accenten, je kan vellum goed plakken met spuitlijm van de action. Dat zit in een bus, je moet beide kanten in spuiten, buiten gaan staan, of in een doos spuiten, beide kanten aan laten drogen en dan op elkaar lijmen, je ziet er helemaal niets van, droogt beide transperant op. succes er mee, groetjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen